Tatabányai NetNagyi Klub : Mire képes és mire nem a Mesterséges Intelligencia?

A József Attila Könyvtár újra otthont adott a Tatabányai NetNagyi Klub legújabb találkozójának. A december 11-én rendezett eseményen a Mesterséges Intelligencia állt a középpontban, mely nemcsak a technológia iránt érdeklődő idősebbek, de minden generáció számára izgalmas témakör.

A  Mire képes és mire nem a Mesterséges Intelligencia című előadás egy rendkívüli utazásra invitálta a hallgatóságot. Az előadó bemutatta a mesterséges intelligencia kutatásának rövid történetét, megvilágítva, hogy ez a tudomány milyen hihetetlen utat járt be az elmúlt évtizedekben. A résztvevők megismerhették a mesterséges intelligencia jelenlegi képességeit és korlátait, valamint betekintést nyertek a jövőbeli lehetőségekbe is.

A találkozó végén tartott gyakorlati bemutató témája a ChatGPT - egy korszerű beszélgető robot - volt. A résztvevők személyesen tapasztalhatták meg, hogy ez a technológia milyen mértékben képes valós idejű, értelmes és tájékozott párbeszédre az emberekkel. Emellett a Playground AI, egy másik mesterséges intelligencián alapuló eszköz, képességeit is felfedezhették. A klubtagok láthatták, hogy ez a technológia hogyan képes látványos és kreatív képeket generálni pusztán leírások alapján.

Ez a rendezvény nemcsak a tudás bővítését szolgálta, hanem a generációk közötti párbeszédet és a technológiai ismeretek megosztását is elősegítette. 

Következő találkozó időpontja: január 15, ekkor átismételjük az internetes böngészéssel kapcsolatos tudnivalókat.