Arany minősítést kapott könyvtárunk színjátszó csoportja

A 32. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón tatabányai és tatai diákok mutatkoztak be egy-egy darabbal. Az előadásokat Dolmány Mária és Tóth Zsuzsanna drámapedagógusok értékelték. A Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola, a Kőkúti Általános Iskola, a Szári Színjátszó Kör után könyvtárunk csoportja is színpadra lépett.

A Lámpalázas színjátszók A fehér hercegnő és az Arany Sárkány előadásáért Arany minősítést kaptak. Finy Petra ifjúsági története az emberiség sokszínűségéről szól.

Mikolasek Zsófia rendező a találkozó után elmondta: a csoport hetente próbál a könyvtárban, a legfiatalabbak harmadikosok, a legidősebbek hatodik osztályosok. Tatabányai iskolák tanulói, akik igazi közösségként dolgoznak együtt. A darab mondanivalóját hamar magukénak érezték a diákok – mihez kezdjünk azzal, ha kiközösítenek minket, hogyan tudjuk kezelni ezeket a helyzeteket akár érintettként, akár külső szemlélőként. Tomai Flóra, Nagy Zoé, Nagy Vivien, Jónási Borbála, Jónási Sarolta, Sárközi Kristóf, Hideg Csenge, Kohl Boróka, Bujáki Viktória és Ocskay Zara szép sikert értek el az első közös megmértetésen. Az Arany minősítés újabb lendületet ad a csapatnak.

fotók: Vértes Agorája